DNA Mokkulan testaus

Dna Oy:n myyjä onnistui soittamaan minulle ostoikkunan ollessa avoinna. Olen jo jonkin aikaa aikonut käydä lävitse matkapuhelinliittymäni ja mobiililaajakaistaliittymäni sisällön ja hinnan.

Nuorehkolta kuulostava naismyyjä onnistui kuitenkin myymään minulle sekä matkapuhelinliittymän että mobiililaajakaista – palvelun: Liikkuva Laajakaista L. Palvelun hinta on 13,90 euroa / kuukausi.

Laajakaistan nopeus ilmoitetaan epämääräisesti

Palvelun nopeudesta ei (muistaakseni) ollut selkeästi puhetta. Kerroin hänelle, että nykyisen mobiililaajakaistani nopeus on nimellisesti 1 M – ja ainakaan hitaampaa ja kalliimpaa en halua.

Hän tarjosi minulle jo edellä mainittua laajakaista-sopimusta – ja tietysti kytkykaupalla mokkulaa, joka olisi Huawein E367 – nettitikku.

Teknisestihän kyseinen nettitikku täyttää kriteerini täysin: huippunopeus on valmistajan ja useamman operaattorin mukaan parhaimmillaan jopa 21 M. Riippuen siis verkosta, olosuhteista, säästä, tekniikan ja elektroniikan jumalista, Äiti Teresasta blaa blaa blaa …

Tuotesivulla kuitenkin todetaan, että normaali vaihteluväli on 0,4 – 15 M! Tuossahan ei tuota vaihteluväliä juurikaan ole.. (Huomatkaa, ivallinen äänensävy tekstissä.)

Alla olevan ensimmäisen testimittauksen mukaan (Speedtest.net) mokkula toimii kohtuullisesti kerrostalossa Vantaalla. Eli Suomen tiheimmin asutuilla seuduilla, siellä missä 3G-verkon voisikin olettaa olevan kohtuullisen kattava ja nopea.

DNA Liikkuva Laajakaista L - testaus

Kotonani, kerrostalossa Vantaalla mitattu tulos (Speedtest.net, 8.11.2011)

Todellinen testi pitäisikin suorittaa selkeästi jossain muussa paikassa. Alueella, jolla tukiasemien tiheys ei ole näin suuri. Mutta vaikka Dna Oy lupaakin 14 päivän kokeiluajan niin en minä silti ehdi tehdä kunnon kenttätestiä.

Korkeintaan kokeilen tuota mokkulaa toisessa paikassa, jossa olen käyttänyt mobiililaajakaistaa säännöllisemmin.

Sano mielipiteesi!