Juhannus Tallinnassa – lyhyt kuvaus ja muutama kuva

Olimme P:n kanssa Tallinnassa juhannuksena. Sää oli sateinen ja harmaa meikäläisten juhannuspäivänä eli lauantaina, joka paikallisille on kuulemma vasta  aattopäivä.

Matka oli P:n  minulle syntymäpäivälahjaksi hankkima rentoutusloma, jota ei ehtinyt aiemmin oikein pitää. Kummallakaan meistä ei ollut ollut suurempia suunnitelmia myöskään juhannuksen vietosta, joten tämä matka sopi kummallekin oikein hyvin. Tavoitteena oli siis käydä muutamassa hieronnassa ja muussa hoidossa sekä etsiä muutama geokätkö.

Tämä tavoite onnistui oikein mainiosti.

näkymä Tallinnaan

Kaikkien kunnon turistien tavoin löysimme itsemme muutamaltakin vanhan kaupungin muureille rakennetusta näköalapaikasta, joista kyllä on komeat maisemat kaupungin ylitse.

rakkauden lukko

Tämän näköalapaiken kaiteesta löytyi (muistaakseni) myös tämän pariskunnan asettama lukko kiinnitettynä. Eivät olleet tamperelaiset taiteilijat vielä käyneet paikalla.

aurinkokellon opaste

Tämä kyltti oli Kadriorgin puistossa olevan aurinkokellon lähettyvillä. Kyltissä viehätti kovin Viron kieli sekä selkeys, jolla kellot kuvattiin.

pirita spa

Tässä oli hotellimme ulkopuolelta kuvattuna. Paikkahan ei mikään uusi ole ja siinä on vielä hiukan viitteitä venäläises– tarkoitin neuvostoliittolaisesta arkkitehtuurista.

drinkki

Hieman täytyi tietysti juhlia juhannusta. Ajauduimme harmaan ja sateisen kelin saattelemana loppujen lopuksi niinkin proosalliseen ja juhlalliseen paikkaan kuin Viru-hotellin Amarilloon. No, aina ei voi onnistua. Ainakaan juhlapaikan valinnassa. Paikkahan oli (tietysti!) täynnä suomalaisia turisteja, joita muutamaa oikein hävetti katsella.

Yksi mielipide / vastaus artikkeliin “Juhannus Tallinnassa – lyhyt kuvaus ja muutama kuva

  1. Ville Järvinen

    Oli siellä tietysti ihan kohtuullisen hyvinkin käyttäytyviä ihmisiä.

    Mutta kyllä hieman meitä nauratti viereisen pöydän pojat, jotka päivittelivät kovaäänisesti, kuinka olivat tulleet Tallinnaan päästäkseen eroon suomalaisista, arkisista ympyröistä ja olivatkin huomanneet ruokailevansa Hesburgerissa sekä juhlivansa Amarillon pöydän ääressä.

    Matkailu avartaa, eikö!?! ;)

    Vastaa

Sano mielipiteesi!