Kesäloma: Keski-Lapissa

Seinällä kukkia on ...

Jostain syystä olen aloittanut kaksi viimeistä postaustani valokuvilla kukista. En edes halua tietää mitä tämä kertoo minusta …

Saavuimme tänne keskiseen Lappiin muutama päivä sitten. Edelliset päivät vietimme Oulusa hyvien ystävien nurkissa. Kuten kerroin aiemmin, kävimme Haaparannassa (Ikean parkkipaikalla ja jossain isossa karkkikaupassa) ostoksilla. Hieman kuin nostalgiamatkalla. Sekä tietysti muutama kätkö piti hakea.

Peikot

Markkinoilla myydään turisteille kaikenlaista värikästä krääsää. Kuten näitä peikkoja.

Tulomatkalla pysähdyimme Napapiirille, Joulupukin pajakylään. Olihan siellä turisteja keskellä viikkoakin. Toinen pysähdys oli Vikakönkään virkistysalueella, jossa oli tietysti kokeiltava joen yli rakennettua riippusiltaa1.

Ametisti

Naavan luontokeskukseen, Pyhälle on sijoitettu pysyvästi kohtuullisen iso ametisti.

Yhtenä päivänä ajelimme P:n kanssa Pyhä-Luoston luonto- ja kulttuurikeskukseen, Naavaan. Ensisjaisena  kohteena  siellä oli uusi kätkö mutta sen lisäksi intouduimme hieman tutustumaan Naavan näyttelyyn.

Katsoimme siellä myös noin viidentoista minuutin still-kuvista koostuva filmin, joka näytti vuodenaikojen vaihtelun Pyhä-Luoston tunturialueella. Videon jälkeen tutustuimme hieman lisää Naavan näyttelyyn ja sen jälkeen ajoimme ylös hotellille ja jaloittelimme katsellen maisemia.

Hiihtäjä lasin takana

Luontokeskuksessa on monenlaista katsottavaa, jotka liittyvät alueen luontoon ja paikkoihin.

Pyhä ja hissi

Kiipesimme (tai oikeastaan ajoimme) tietysti Pyhän päälle ja kävelimme muutaman metrin katselemaan hotellin viereltä avautuvia maisemia.

Pakomatkalla

Naavan luontokeskuksessa oli myös talvinen lavastus, jossa jänis juoksee pakoon kettua.


Näytä 1 alaviite / lisähuomautus

  1. Valitettavasti minulla ei ole omia, julkaisukelpoisia kuvia paikasta.

Sano mielipiteesi!